Wok de tăieţei chinezeşti

Un wok de tăiţei chinezeşti foarte uşor şi rapid – gata în numai 15 minute. Iată reţeta. 1.   Morcovul se trece prin răzătoarea cu ochiuri mari şi se pune la călit în ulei cu ardeii tăiaţi fâşii foarte subţiri. Între timp, se încălzeşte apa şi, când fierbe, se dă drumul tăieţeilor de orez. Se lasă […]

Tăiţei cu carne tocată

Hai să gătim chinezeşte! Pentru o masă de patru persoane, dacă ai nevoie de ceva rapid şi inedit, îţi recomand tăiţeii cu carne tocată. Uite cum să procedezi: 1. Se fierb taiţeii. 2. Se încinge uleiul vegetal, se adauga ardeiul si carnea tocata si se prajesc pâna capata o culoare maronie. 3. Se adauga sos […]

Peşte pe pat de ardei

Bucataria chinezeasca nu este atat de complicată pe cât ne imaginăm. Pentru început, îţi recomand peştele pe pat de ardei: este delicios! 1. Pestele se porţioneaza si se presara cu sare. Ardeii se curaţa de seminţe si filamentele albe si se taie bastonase cât se poate de subţiri. 2. Într-o tigaie tip wok se pune […]

Brioşe cu surimi

Surimi este o pastă făcută din fructe de mare şi peşti, o specialitate chinezească. Aici le putem găsi sub forma cărniţei de crab, însă scrie pe etichetă că este vorba de surimi. Uite cum poţi prepara brioşe speciale cu surimi! 1. În cuva robotului de bucatarie sau, pur si simplu într-un castron, se pun ingredientele fara batoane […]

Pacheţele chinezeşti

De ce să comanzi de la chinezesc când ai putea, foarte bine şi uşor, să-ţi faci acasă propriile pacheţele chinezeşti, după bunul tăul plac? Vezi mai jos cât de uşor se prepară: 1. Morcovii se curăţă şi se trec pe răzătoarea cu ochiuri mici, ceapa se taie mărunt şi prazul rondele. Se pun toate într-o tigaie cu o […]

Reţete: Salată de creveţi

1. Se spală, pentru început, salata verde. Se scurge bine de apă și se lasă pe un șervet de bucătărie. 2. Creveții se trec printr-un jet de apă și se scurg și ei foarte bine de apă. Se sărează și se călesc în unt. 3. Separat, se curăță usturoiul, se pasează cu blenderul. Peste creveţi, […]

Supă chinezească picantă

► Se toarnă apă fierbinte peste ciuperci. Se pun tăieţeii în apă rece pentru 20 de minute, apoi se scot, se scurg şi se taie bucăţi mai mici. În oala cu ciupercile, se pun tăieţeii şi carnea (tăiată bucăţi), apoi cubul de supă de găină. ► Se amestecă amidonul cu puţină apă şi se adaugă […]

Supă picantă

Se spală pieptul de pui cu apă rece şi apoi se lasă să se scurgă. Se dezosează, dacă este cu os, şi se taie cubuleţe foarte mici. Se pune uleiul într-o oală şi se călesc cubuleţele de pui. Se adaugă ceapa şi usturoiul spălate şi tocate şi ghimbirul ras pe răzătoarea mică. Se toarnă 3 […]

Pacheţele de primăvară

Se scot foile de aluat de la congelator şi se lasă să se încălzească la temperatura camerei. Între timp, se curăţă şi se rad morcovii şi ghimbirul pe răzătoarea mică. Varza se spală şi se toacă mărunt. Separat, se pun 2-3 linguriţe de ulei să se încingă şi se presară alunele măcinate fin, morcovul şi […]

Orez cu porc şi legume

Se spală bine orezul şi se lasă aproximativ o oră în apă rece. La 200 g de orez, se adaugă 500 ml apă şi 2-3 linguri de ulei. Uleiul se pune pentru a nu se lipi şi pentru a avea un aspect plăcut. Se fierbe orezul, apoi se acoperă cu un capac şi se lasă […]

2 din 3123