Mancam fructul si mereu aruncam coaja lui, fara a ne gandi ca ne-ar putea fi de folos. In realitate, cojile de banane au numeroase intrebuintari si unele dintre ele ti-ar putea fi de real ajutor. Vezi care sunt si s-ar putea ca data viitoare cand mananci o banana sa nu mai arunci coaja ei.

9 intrebuintari pentru cojile de banane

1. Cojile de banane albesc dintii natural

Aparent, manganul, magneziul si potasiul din cojile de banane ajuta la albirea naturala a dintilor. Freaca partea interioara a unei coji de banana de dintii tai, pentru o nuanta mai alba.

2. Alina mancarimile

Cojile de banana pot fi de un real ajutor in cazul unor intepaturi de insecte ce provoaca mancarimi. Aplica partea interioara a unei coji de banana peste ciupitura.

3. Fragezesc carnea de friptura

Inainte de a da o friptura la cuptor, pune o coaja de banana alaturi de aceasta sau sub friptura, pentru a obtine un preparat mai suculent.

4. Te ajuta sa scoti aschiile mai usor

Ai o aschie in mana pe care nu reusesti sa o scoti? Aplica o bucatica de coaja de banana, la fel, cu partea interioara catre aschie, si fixeaz-o cu un leucoplast.
Incearca sa scoti aschia dupa cateva zeci de minute.

5. Ajuta la vindecarea ranilor

Un truc de mare ajutor mai ales pentru parinti: a cazut si s-a lovit? Dupa ce cureti locul, daca nu ai la indemana un unguent pentru astfel de situatii, freaca putin zona lovita cu partea interioara a unei coji de banana. Va ajuta la o vindecare mai rapida.

6. Ingrasamant natural

Cojile de banana se descompun destul de rapid si contribuie la hranirea solului cu nutrientii specifici bananelor. Adauga-le la resturile vegetale si foloseste-le la plantele preferate.

7. Tin afidele la distanta

Si ca tot veni vorba de plante, cojile de banana tin afidele la distanta de pe plantele tale. Ingropand coji de banana la baza trandafirilor sau la baza plantelor roditoare le vei proteja de acesti daunatori.

8. Hidrateaza pielea uscata

Ai o piele predominant uscata? Maseaza tenul cu interiorul unei coji de banana in fiecare zi, iar dupa cateva zile vei observa o imbunatatire considerabila.

9. Redau stralucirea pantofilor de piele

Cojile de banana iti pot hidrata tie pielea, insa la fel de bine hranesc si obiectele de marochinarie (genti, pantofi, curele, etc). Freaca partea interioara a unei banane de perechea de pantofi preferata si reda-le stralucirea.

Citeste si: 9 utilizari inedite ale otetului