Unul din cele mai delicioase momente din noaptea de Revelion e momentul in care tai tortul. Pregatirea lui este insa anevoioasa de multe ori, alte ori lipsa unei retete pas cu pas ingreuneaza munca. Iata 5 retete de tort perfecte pentru Revelion, unele rapide si fara coacere, altele sofisticate si demne de vitrinele cofetariilor.

Tort de mere intorsTort de mere intors

Probabil multa lume stie deja reteta, insa e una din cele mai reusite torturi romanesti cu fructe. Chiar si un incepator il poate face, caci aluatul e simplu si il obtii din 3 ingrediente, si nici curatarea merelor nu e vreo misiune dificila. Daca iti plac deserturile acrisoare cu mere coapte, alege tortul de mere intors.

 

Tort joffre fara cuptortort-joffre

O reteta fara coacere, fresh si plin de ingrediente delicioase. Daca ai visine din visinata e cu atat mai bine, caci visinata ramasa in fructe da o aroma puternica si aparte tortului. Tine cont ca tortul joffre fara cuptor iese extrem de dens si concentrat, deci cel mai probabil nu vei putea manca portii foarte mari. Alege acest tort mai ales daca ai multi musarifi.

 

tort cu lamaieTort de branza cu lamaie

Un delicios tort pe baza de branza fara cuptor, pe care il pregatesti usor si care nu te solicita foarte mult. Combinatia dintre fructe si branza ne duce mai degraba cu gandul la vara, insa iarna este sezonul citricelor, iar lamaia face ca acest tort perfect pentru noaptea de Revelion.

Vezi reteta de tort de branza cu lamaie.
 
 

Tort-egipteanTort Egiptean

Una din cele mai de succes retete, tortul egiptean e o alegere rafinata si complexa. Prepararea lui dureaza ceva mai mult decat in cazul celor de mai sus, insa e reteta perfecta pentru iubitorii de deserturi crocante si caramelizate. Vezi reteta de tort egiptean.

 

 

Cheesecake cu ciocolatacheesecake-cu-ciocolata

Chiar daca nu e intitulat “tort”, acest cheesecake cu ciocolata e super-usor de preparat, si se face din 6 ingrediente, fara a aprinde cuptorul. Cei ce prefera ciocolata intr-un tort cremos vor gasi aceasta reteta de cheesecake cu ciocolata perfecta pentru noaptea dintre ani.

 

 

Alege o reteta de tort pentru Revelion sau, de ce nu, doua si bucura-te de trecerea in noul an alaturi de familie si prieteni. La multi ani!