Acum ca au trecut sarbatorile, e cazul sa incercam niste retete mai usoare, care sa ne ajute sa dam jos din kilogramele acumulate. Astfel, inlocuim carnea de porc grea din retete cu alternativa mai usoara, cea de pui. Iata 5 retete cu carne de pui, unele in combinatii cu legume, pe care merita sa le incerci.

shaorma-de-puiShaorma de pui

Stati linistiti, nu va trimit la fast-food, ci va propun varianta de casa. Cu un gust mult mai bun si cu ingrediente carora le stii clar prospetimea, preparatul poate iesi mult mai bun decat varianta de cumparat. Adauga sosurile care iti plac sau, daca nu ai preferinte specifice, foloseste-le pe cele din reteta si bucura-te de 4 portii sanatoase de shaorma de pui.

 

 

JambalayaJambalaya

Aceasta reteta, dupa cum spuneam si mai sus, imbina carnea de pui cu legumele si cu orezul. Din cele 3 categorii de ingrediente obtii o mancare usoara, dar consistenta, originara din Louisiana. Preparatul deriva din specialitatea spaniola Paella, cu cateva modificari. Incearca si tu sa pregatesti o Jambalaya delicioasa.

 

 

pui-teriyakiPui Teriyaki cu orez

O alta specialitate, de aceasta data de origine Japoneza, pe care il poti gasi in restaurantele cu specific. Cu toate acestea, nu multi stiu ca poti prepara reteta in propria bucatarie, cu o cheltuiala mult mai mica. Puiul Teriyaki cu orez e gata in 30 de minute.

Ficatei picanti cu ceapaFicatei-picanti-cu-ceapa

Revenind pe teritoriul culinar al Romaniei, iata cum poti pregati ficateii altfel. Majoritatea ii prajesc, insa stim cu toti cat de enervant si dificil e sa prajesti o carne plina ochi cu apa. Cu reteta asta, nu numai ca mancarea e mai sanatoasa si mai gustoasa, ceapa avand un rol cheie in savoare, dar e si mult mai usor sa ii prepari. In 35 de minute, ficateii picanti cu ceapa sunt gata.
Sfat util

✽Daca ii preferi mai putin picanti sau deloc, micsoreaza sau elimina complet cantitatea de ardei iute.

 

Piept-de-pui-umplut-cu-branzaPiept de pui umplut cu branza

O reteta ce merita facuta mai ales cand primesti oaspeti, si vrei sa ii servesti cu ceva usor, dar si pentru o cina romantica, caci preparatul este foarte aspectuos. Pieptul de pui umplut cu branza are un gust foarte fresh, mediteraneana, dat de combinatia de branza feta si aroma raspandita de frunzele de menta.

 

 

 

 

Alege una sau mai multe retete cu pui si pregateste-le pentru pranz sau cina, in maxim 35 de minute.