Daca un stil de viata mai sanatos e una din preocuparile tale principale, esti exact unde trebuie. Cu totii stim ca broccoli e o leguma sanatoasa, dar oare cum sa il gatim incat sa ne si placa si sa fie si usor de facut? Iti aratam 5 retete delicioase cu broccoli pe care nu doar ca merita sa le incerci, dar vei vrea sa le si repeti!

Cartofi copti umpluti cu sos de broccoli

Cartofii la cuptor au de regula un gust fad, daca nu sunt combinati cu o sumedenie de alte ingrediente. Ei bine, in combinatia asta adaugi si ingrediente sanatoase, iar rezultatul este unul greu de descris in cuvinte. Vei aprecia mult mai mult leguma verde dupa ce incerci reteta de cartofi copti umpluti cu sos de broccoli.

Broccoli gratinat

Iti plac legumele gratinate? Cartofii sunt adesea cei mai utilizati cand vine vorba de delicii imbracate in cascaval si date la cuptor. Ce ar fi sa ii inlocuiesti cu cateva bucatele de broccoli? Silueta ta va avea mai putin de suferit, caci broccoli e sarac in carbohidrati, in timp ce preparatul ramane cel putin la fel de delicios. Si toate astea in mai putin de 30 de minute! Vezi reteta de broccoli gratinat.

Supa-crema de broccoli

Vrei sa duci lucrurile la extrem? Iata cel mai sanatos preparat pe care il poti gati cu broccoli. O supa-crema e o idee tare buna din majoritatea legumelor, insa in reteta asta de primavara sigur vei savura gustul de broccoli asa cum se cuvine, in combinatie cu dovlecei proaspeti. Vezi cum prepari o supa-crema de broccoli.

Paste cu broccoli si pui in sos pesto

Iti plac pastele si simti ca n-ai putea renunta la ele pentru nimic in lume? Atunci macar combina-le cu cateva ingrediente mai sanatoase, care sa dea gust, dar sa iti si ofere nutrientii de care ai nevoie. Din putine ingrediente si in maxim 30 de minute obtii o cina pentru 4 persoane! Vezi reteta de paste cu broccoli si pui in sos pesto.

Bulete de broccoli cu cascaval

Ai incercat toate modurile posibile de a gati broccoli, insa pur si simplu nu-i pe placul tau? Cu reteta asta si cei mai mofturosi pot fi convinsi sa includa leguma in meniu! Preparatul e unul versatil si practic, iar printre ingredientele compozitiei poti strecura si cateva preferate de tine (ex. pudra de usturoi, nucsoara, etc). Uite cum prepari niste bulete de broccoli cu cascaval.

Citeste si:

5 retete simple cu avocado

10 retete simple de aperitive

10 alimente ce accelereaza metabolismul si te ajuta sa slabesti