Cauti o reteta de aperitiv banala, dar spectaculoasa in acelasi timp? Stiu exact ce vrei, genul care se face usor, dar arata foarte bine si e atat de bun ca invitatii iti vor cere negresit reteta. Am adunat aici o serie de aperitive, crème de la crème, toate testate si gustate.

Unele se fac mai usor, altele necesita cel mult timp de gatit la cuptor, insa de un lucru poti fi sigura: prepararea propriu-zisa n-ar trebui sa-ti ia mai mult de 10-15 minute la majoritatea preparatelor.

briose-cu-porumb-si-carnatiBriose cu porumb si carnati

Desi contin multe ingrediente si ai crede ca sunt complicat de facut, briosele astea sunt o minune la casa omului. Sunt extrem de satioase si indiferent la ce ora le prepari sau pentru ce ocazie, nu se poate sa nu-ti sature invitatii. Daca esti in criza de timp foloseste carnati deja afumati, pentru a scurta considerabil din timpul de preparare.

Tarta cu legumetarta-cu-legume

Recomand tarta asta in mod deosebit cand ai niste invitati mai pretentiosi, sau pe care tii cu orice pret sa-i impresionezi. Si asta pentru ca si ingredientele sunt pretentioase. Desi tarta in sine se prepara extrem de usor, s-ar putea sa-ti fie cam greu sa gasesti dovlecel galben sau, de ce nu, morcov mov. In orice caz, daca nu tii neaparat la o variatie a culorilor, poti pregati tarta asta si cu ingrediente banale si va iesi la fel de buna, ba chiar si sanatoasa!

oua-umplute-cu-avocadoOua umplute cu avocado

Aperitivul asta e sanatate curata, zau de nu! Probabil stii ca ouale sunt bogate in colesterol, in combinatia cu avocado, care este un fruct extrem de bogat atat in acizi grasi cat si in antioxidanti, efectul nociv al oualor e considerabil diminuat. Reteta asta poate fi pregatita chiar si pentru micul dejun, poate fi servita si copiilor, si daca ai gatit vreodata oua umplute si guacamole, n-o sa ai nicio dificultate. In 15 minute sunt gata de servit!

 

 

 

Pasta de pestepasta-de-peste

Poate ai pregatit-o deja pentru revelioane sau alte momente festive. Daca nu, iti spun: e cel mai bun mod in care poti servi tonul in conserva. In combinatie cu ingredientele din reteta devine extrem de cremos, aromat si gustos. Nemaivorbind ca in 10 minute e gata de pus pe masa!

 

tarta-de-rosii-cu-branzaTarta de rosii cu branza

Reteta asta e mai degraba una ce se potriveste vara, insa avand in vedere ca poti gasi rosiile in supermarket cat e anul de lung, as spune ca se pot face exceptii. Combinatia este una extrem de aromata si duce cu gandul mai degraba catre mancarurile mediteraneene, de unde si asocierea cu anotimpul calduros. Cu o astfel de tarta, pentru care, apropo, nici nu-ti trebuie blat, ci doar niste paine proaspata, hranesti 6 oameni pe saturate!

 

 

Mini-pateuri cu cascavalmini-pateuri-cu-cascaval

Te-au prins musafirii pe nepusa masa? Ei bine, daca ai norocul sa ai un foitaj pus la pastrare si alte 2 ingrediente, pateurile astea sunt ca si gata! Se coc in maxim 30 de minute, ies rumene, aurii si extrem de aromate si sigur vor imbia pe toata lumea.

 

briose-cu-branzaBriose cu branza

Briosele astea au fost primite extrem de bine ori de cate ori le-am servit. Colegele mi-au cerut reteta, parintii mi-au cerut reteta, ce mai, toti apropiatii mei stiu faimoasa reteta de briose cu branza. Nu tuturor le-a iesit excelent insa, desi au urmat pasii indeaproape, iar aici voi destainui un mic truc pentru ca aperitivul asta sa-ti iasa cu succes de fiecare data: intotdeauna gusta branza sarata pe care urmeaza sa o adaugi. Cu cat e mai maturata, cu atat e mai sarata, cu atat e nevoie sa diminuezi din cantitatea mentionata in reteta. Altfel, briosele vor iesi prea sarate si vei fi nevoita sa servesti cate 2 pahare cu apa la fiecare dumicat.

 

 

Croissante cu sunca si cascavalcroissante-cu-sunca

Daca totusi n-ai timp sa stai sa amesteci tu toate ingredientele pentru un aperitiv mai de casa, iti recomand reteta asta. Vor iesi atat de bune, ca lumea nu te va crede ca n-ai dat fuga la patiserie ca sa le iei. Si sunt extrem de simple, din ingrediente pe care toata lumea le are prin frigider sau camara.

 

 

 

 

chifle-umplute-cu-spanacChifle umplute cu spanac

Ai niste chifle si putin spanac prin congelator? Atunci ai deja ingredientele principale ale aperitivului astuia. Combinatia este delicioasa si extrem de prezentabila, iar daca iti raman cateva, le poti servi si la micul dejun!

 

 

 

 

Briose cu somonbriose-cu-somon

Stiu ce o sa gandesti, “o alta reteta de briose?”. Ei bine da, si asta pentru ca formele de briose sunt adesea modul in care prepari cele mai rapide si usoare aperitive, iar cat se coc tu te poti pregati de vizita. Similar cu tarta cu legume, briosele astea sunt putin mai pretentioase. Iar asta in sensul ca pot fi servite mai ales oamenilor care apreciaza somonul afumat, caci sigur le vor savura cu placere.

Pentru a accesa retetele, da click pe titlul fiecareia in parte.

Citeste si:

10 retete simple de prajituri

7 retete de paste pe care trebuie sa le incerci

7 retete de dulciuri fara (sau cu putin) zahar

 

din aceeasi categorie